Analyse af 
Claus Kragh

Her er landingsbanen for den grønne trepart

Tre kvinder og syv mænd skal i de sidste to uger af juni smede det store nationale kompromis om en grøn fremtid for dansk landbrug og fødevareproduktion. Mandag Morgen giver et bud på den politiske landingsbane.

Foto: Thomas Traasdahl Ritzau Scanpix

En høj CO2-afgift med lang indfasning og et højt bundfradrag, flere statspenge til mere og dyrere skov og en seriøs grøn værktøjskasse og innovationsstrategi til landbruget.

Det er de tre centrale pejlemærker for økonomiminister Stephanie Lose og hendes chefforhandler Henrik Dam Kristensen, når de i de sidste to uger af juni skal lande den mest omdiskuterede delreform i Danmarks grønne omstilling: Planen for et grønnere dansk landbrug og et Danmark med mere ren natur.

Der bliver tale om 14 dages intenst forhandlingsforløb med nattesæde og forhandlere, der myldrer ind og ud af Økonomiministeriets lokaler på Højbro Plads for at konsultere politiske allierede, eksperter, centrale interessegrupper og andre stakeholders.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024