Oversvømmelser kan blive langt værre end vismændene forudser

De Økonomiske Vismænd har regnet på de økonomiske konsekvenser af oversvømmelser i deres seneste miljøøkonomiske rapport. Men beregningerne er desværre for overfladiske og risikerer at virke vildledende, mener professor i klima og økonomi fra DTU Kirsten Halsnæs.

Professor i klima og økonomi Kirsten Halsnæs mener, at De Økonomiske Vismænd undervurderer konsekvenser ved stormfloder og oversvømmelser
Professor i klima og økonomi Kirsten Halsnæs mener, at De Økonomiske Vismænd undervurderer konsekvenser ved stormfloder og oversvømmelser
Mads Thunestvedt Hansen

Med oversvømmelser, stormfloder og et grundvandsspejl, der ligger og lurer lige under overfladen, er Danmark presset af vand fra alle sider.

Det er ikke blot en miljøudfordring, men i lige så høj grad en økonomisk usikkerhed, som De Økonomiske Vismænd behandlede i en rapport sidste år. En rapport, der i analysen af dansk økonomi skal ”fungere som et uafhængigt indspark i beslutningsgrundlaget for den økonomiske politik”, som vismændene skriver om deres formål.

Vi får ikke det rigtige billede af situationen ved at læse rapporten, for det kan meget vel være to-tre gange værre, end hvad de skriver.

Kirsten Halsnæs
Professor i økonomi og klima på DTU

Men rapporten er mangelfuld og lavet på et forældet grundlag, mener Kirsten Halsnæs, der som professor i klima og økonomi fra DTU har arbejdet med de samfundsøkonomiske konsekvenser ved oversvømmelser i en årrække og studeret problemet indgående. Hun kalder analysen for ”overfladisk” og rådene, som vismændene giver, for ”mangelfulde”.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024