Analyse af 
Claus Kragh

Splittet EU kæmper med Brexit og Merkxit

POLITIK OG VELFÆRD EU befinder sig i en alvorlig politisk krise, selvom medlemslande er enige om kursen på stort set alle konkrete politikområder. EU’s nederlag i vaccinekapløbet har skabt splid mellem Bruxelles og de nationale hovedstæder. Samtidig er Boris Johnson med sin vaccinesejr og sin sprængfarlige Brexit-kurs ved at blive den besværlige nabo til EU, som alle har frygtet.

Foto: Reuters Ritzau Scanpix

I Danmark, Tyskland, Frankrig og Storbritannien er regeringerne enige om rigtig mange ting, når det gælder erhvervspolitikken, der skal være grøn og digital, og om den økonomiske politik, der skal være offensiv.

Men bag den tilsyneladende enighed er der opstået alvorlige stridigheder både internt i EU, i forholdet mellem flere EU-lande og i forholdet mellem EU og Storbritannien.

Den europæiske ballade, der vækker uro i Washington og uden tvivl glæde i Moskva og Beijing, udspringer primært af to politiske udviklinger i begyndelsen af 2021:
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024