Babyboomere er stinkende rige. Hvorfor er de så nærige?

Babyboomerne har nået pensionsalderen, og de har flere penge på lommen end alle tidligere ældregenerationer. Så det vil påvirke økonomien betragteligt, hvis de begynder at brænde penge af som forventet. Men det gør de tilsyneladende ikke.

Foto: Vincent Kilbride/Economist
The Economist

Babyboomerne blev født mellem 1946 og 1964 – og er historisk set den heldigste generation nogensinde. De fleste boomers, der tæller omtrent 270 millioner mennesker i verdens rige lande, har ikke kæmpet i nogen krige. Nogle af dem fik lov til at se The Beatles live. 

Mandag Morgen samarbejder med The Economist

Mandag Morgen har indgået en særlig aftale med The Economist om at oversætte og viderebringe udvalgte artikler og kommentarer til vores danske læsere. Oversat af Mandag Morgen med særlig tilladelse. Den originale artikel på engelsk kan findes på www.economist.com.

De voksede op under kraftig økonomisk vækst. Det er ikke dem alle, der er rige, men samlet set har de ophobet stor rigdom takket være en kombination af faldende renter, faldende boligbyggeri og stærke indtjeninger.

Amerikanske babyboomere, som udgør 20 procent af landets befolkning, ejer 52 procent af landets nettoformue, som er 76 billioner dollar værd, tilsvarende 523.000 milliarder danske kroner. Se figur 1.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024