Brexit lød som en katastrofe for danske virksomheder – men hvor galt gik det egentlig?

Brexit har gjort mere ondt på briterne end på det danske erhvervsliv, der ellers frygtede voldsomme konsekvenser af briternes udtræden af EU. Dansk eksport har vist sig modstandsdygtig i en svær tid. Storbritannien fortsætter en langsigtet tendens, der går i retning af mindre økonomisk betydning og politisk indflydelse.

Kødindustrien har som ventet taget et hug efter Brexit. Men denne engang så dominerende branches eksportfald er så rigeligt blevet opvejet af blandt andet en voksende medicinalindustri.
Kødindustrien har som ventet taget et hug efter Brexit. Men denne engang så dominerende branches eksportfald er så rigeligt blevet opvejet af blandt andet en voksende medicinalindustri.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Friis DateMads Thunestvedt Hansen

Dansk erhvervsliv reagerede med ængstelse, da briterne stemte sig ud af EU. Allerede da Børsen åbnede for de 20 største danske virksomheder morgenen efter afstemningen, var der udsigt til den rødeste dag siden finanskrisen.

Budskaberne på avisforsiderne i dagene derpå var heller ikke til at tage fejl af: ’Europa skælver’ skrev Berlingske, mens Politiken på lederplads havde overskriften: ’Mørketid’.

I en artikel i Politiken med overskriften ’Brexit kan koste milliarder for en bred palet af dansk erhvervsliv’ meldte de største danske brancheorganisationer om nervøsitet.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024