Det ender i fuldautomatiseret luksuskommunisme

Forlænger man udviklingen af nye teknologier, kan verden om nogle årtier være præget af overflod. Energi, sundhed, information og transport bliver bedre, billigere og rigeligt – samtidig med at robotter klarer arbejdet. Det minder påfaldende om det, Karl Marx kaldte kommunisme, mener den engelske forfatter Aaron Bastani.

Peter Hesseldahl

Det er en god titel på en bog – det må man sige: Fuldautomatiseret luksuskommunisme. Man begynder straks at spekulere på, hvad det mon kan betyde.

Aaron Bastani

Født 1984, bor i Storbritannien
Journalist, forfatter og debattør
2015: Medstifter af Novara Media
2015: ph.d. i political studies
Meldte sig ud af Labour-partiet i 2021.

Forfatteren, den engelske journalist Aaron Bastani, uddyber titlen sådan her:

”Fuldt automatiseret, fordi teknologien gradvist vil fjerne menneskelig arbejdskraft fra produktionsprocessen. Luksus, fordi vi som et resultat af automatiseringen vil have mere fritid og mere frihed. Og kommunisme, fordi den største klasse i samfundet, arbejderne, ikke længere skal sælge deres arbejdskraft for en løn. I stedet arbejder vi for at udvikle os selv,” siger Bastani om den fremtidige økonomi, han beskriver i sin bog.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024