Historien i tal

Fakta: Danske topledere ser mere dystert på fremtidens vækst

Danske toplederes forventninger til vækst i verdensøkonomien i 2023, procent. 

Niels Gustav Korsgaard FrederiksenMaja Carolina Kastensand

Verdensøkonomien går et drøjt år i møde. Det forventer de danske topledere i hvert fald. Ved begyndelsen af år 2023 forventer hele 86 procent af de danske CEO’er, at væksten i verdensøkonomien vil falde i årets løb. I begyndelsen af 2022 var det kun 19 procent, der havde de dystre forventninger.

Desuden vurderer 26 procent af toplederne, at deres virksomhed er nødsaget til at ændre kurs, hvis den fortsat skal være økonomisk levedygtig om 10 år. Mens uro i verdensøkonomien og den stigende inflation vurderes at være de største trusler mod virksomhederne de næste 12 måneder, har krigen i Ukraine også dæmpet topledernes optimisme. 36 procent svarer, at geopolitiske konflikter vil påvirke deres virksomhed ikke blot i 2023, men i stigende grad de kommende fem år. Omvendt vurderes social ulighed at være den mindste trussel det næste år ifølge toplederne, som dog ser, at det i højere grad vil påvirke deres virksomhed på længere sigt.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024