Historien i tal

Fakta: Virksomheder forlader landkommuner hurtigere end befolkningen

Udviklingen i antal arbejdssteder og befolkningen, 2008-2020 og andel af SMV’er, der bidrager til lokalsamfundet (mulighed for flere svar). 

Niels Gustav Korsgaard FrederiksenMaja Carolina Kastensand

Mens flere landkommuner oplevede befolkningstilvækst i kølvandet på coronapandemien, er det gået den modsatte vej med antallet af mindre virksomheder. Fra 2008 til 2020 er antallet af SMV’er i landkommunerne dalet hurtigere end indbyggertallet. Hvor antallet af indbyggere i landkommunerne i perioden er faldet med fire procent, er næsten tre gange så mange arbejdssteder forsvundet fra landkommunerne. Omvendt er antallet af arbejdssteder steget både i storbyerne og i hovedstadskommunerne. Udviklingen er særlig problematisk, da SMV’erne i landkommunerne i højere grad bidrager til lokalsamfundet gennem blandt andet sponsorater af lokale foreninger og ansættelser af medarbejdere fra lokalsamfundet, end det gør sig gældende i andre kommuner.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024