Analyse af 
Simon Friis Date

Frygten for energirationering vokser, mens Putin leger med gashåndtaget

Når vinteren kommer, vil danske myndigheder føle, at de har gjort, hvad de kunne, for at ruste os til skrækscenariet. Men et stop for russisk gas vil få kontinentale konsekvenser. Det bedste, vi kan håbe på, er en mild vinter.

Gasrørledningen Nord Stream 1 kører lige nu på 20 procent af sin vanlige kapacitet. Det er angiveligt tekniske problemer, der forhindrer den russiske gas i at flyde gennem røret, men reelt snarere politiske spændinger. Her er den tyske kansler Olaf Scholz ved siden af en gasturbine, som skal afhjælpe de tekniske udfordringer, men som er strandet i Tyskland.
Gasrørledningen Nord Stream 1 kører lige nu på 20 procent af sin vanlige kapacitet. Det er angiveligt tekniske problemer, der forhindrer den russiske gas i at flyde gennem røret, men reelt snarere politiske spændinger. Her er den tyske kansler Olaf Scholz ved siden af en gasturbine, som skal afhjælpe de tekniske udfordringer, men som er strandet i Tyskland.Foto: Wolfgang Rattay/Ritzau Scanpix

Vinterens kulde kommer. Men det burde ikke slå os omkuld.

Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man hører landets myndigheder udtale sig om den ikke længere urealistiske mulighed, at russerne lukker for gassen.

I løbet af sommeren er planerne for, hvad vi skal gøre i en gasmangelsituation, blevet konkretiseret. Gasforbrugende virksomheder og institutioner er blevet rangordnet efter, hvor vigtige de er for samfundets funktion. Vores lager er fyldt til 85 procent, over de 80 procent, som er EU’s samlede mål for den kommende vinter. Så burde vi ikke være på den sikre side?
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024