Analyse af 
Simon Friis Date

’Grønflation’ kan blive klimakampens kryptonit

Det seneste halvårs tørke, fossile priseksplosioner og råstofmangel viser, at ”grønflationen” er mere end et økonomisk tankeeksperiment. Prisstigninger forårsaget af den grønne omstilling kan bremse den politiske vilje til at handle, hvis klimaskepsis også bliver et forsvar for de svages husholdningsbudgetter.

Bjørn Lomborg er en hyppig gæst på Fox News, hvor hans klimapolitiske budskaber nyder stor anseelse. Senest har han advaret om 'grønflation', en bekymring, der dog ikke kun luftes på den yderste højrefløj eller i klimaskeptiske kredse.
Bjørn Lomborg er en hyppig gæst på Fox News, hvor hans klimapolitiske budskaber nyder stor anseelse. Senest har han advaret om 'grønflation', en bekymring, der dog ikke kun luftes på den yderste højrefløj eller i klimaskeptiske kredse.Foto: Screeendump Fox News

Hvis du nogensinde har siddet en hverdagsaften i USA og tændt for Fox News, er du sikkert stødt på talkshowet ”The Ingraham Angle”. Her skærer værten Laura Ingraham igennem ”Washington-sniksnakken” og taler med ”uventede stemmer” foran godt to millioner seere.

Forleden var den danske debattør Bjørn Lomborg inviteret ind. Det er 20 år siden, Lomborg kom på finansloven. I dag er han mest aktiv i USA, hvor konservative miljøer har omfavnet hans klimaskeptiske budskaber.

Det var også klimapolitikken, Lomborg var ude med riven efter i Ingrahams program. Målet om klimaneutralitet vil kun forværre det inflationsproblem, vi har lige nu, argumenterede han. Faktisk kan vi ifølge Lomborg lægge tre procentpoint oveni inflationen – hvert år fra nu af og frem mod 2050.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024