UK kan blive en genvej for dansk medicoindustri

Sundhedsindustrien er en industripolitisk afgørende sektor for den britiske regering, som lige nu arbejder på at realisere drømmen om en økonomisk genfødsel uden EU’s ”dysfunktionelle bureaukrati”. En ny, mere lempelig vej ind på markedet er en interessant mulighed, lyder det fra medicoindustriens danske brancheorganisation.

Simon Friis Date

Få brancher var mere kritiske over for Brexit end den danske sundhedsindustri. Store danske lægemiddeludviklere og producenter af hospitalsudstyr var over en bred kam enige om, at Brexit var en dårlig idé.

Brexit ville sende briterne ud af EU’s lægemiddelagentur. Det ville koste vigtig medicinsk faglighed og ”lamme medicinens frie bevægelighed”, som brancheorganisationen Lægemiddelindustriforeningen har formuleret det.

Nu er de britiske myndigheder i gang med at fastsætte de nye rammer, som blandt andet de danske virksomheder i sundhedsindustrien skal arbejde indenfor.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024