Seks kriser former Europas fremtid

Hvert år udarbejder EU-Kommissionen en ‘foresight’-rapport med beskrivelser af de væsentligste globale trends og diverse scenarier, der vil påvirke Europa. I år lyder forudsigelserne, at der er behov for at udvikle nye måder at måle vækst på samt en stærkere social kontrakt, hvis alle skal være med på den grønne omstilling, siger EU-kommissær Maroš Šefčovič.

Foto: Olivier Matthys/EPA/Ritzau Scanpix
Peter Hesseldahl

”Enhver administration har den sædvanlige træghed; hvorfor gøre tingene anderledes, end vi plejer – det fungerer jo fint. Men med scenarierne viser vi netop, hvor omskiftelig verden er i dag.”

EU-kommissær Maroš Šefčovič har strategisk fremsyn som en væsentlig del af sit ansvarsområde. Det er hans opgave at undersøge, hvad der vil udfordre europæisk politik i de kommende år, så han står i spidsen for udarbejdelsen af EU-Kommissionens såkaldte foresights: Et slags grundigt kig i krystalkuglen, der beskriver de vigtigste politiske udfordringer, Europa står overfor, samt nogle mulige bud på, hvordan EU bedst kan tilpasse sig udviklingen. 

Verden er blevet så kompleks og omskiftelig, at man er nødt til at planlægge på andre måder end i den industrielle økonomi, hvor der var en mere jævn udvikling.

Maroš Šefčovič
EU-kommissær for fremsyn.

Han mener, at det er et nyttigt politisk styringsværktøj i en tid, hvor man ikke bare kan fremskrive udviklingen lineært. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024