Ulighed er et spørgsmål om politik

Verden bliver stadig mere ulige, og covid-19 har forstærket tendensen. De allerrigestes formuer vokser hurtigere end nogensinde, og for de fattigste er de seneste tredive års fremgang vendt for første gang. Vi løser ikke det 21. århundredes udfordringer uden at tage fat på at omfordele, siger hovedforfatteren til ’World Inequality Report 2022’.

Peter Hesseldahl

Den gennemsnitlige voksne person på kloden tjente i 2021 124.000 kroner og havde en formue på 540.000 kroner. Men det gennemsnit dækker over enorme forskelle. Jeff Bezos, verdens rigeste, er god for cirka 1.400 milliarder kroner – men samtidig ejer hele den fattigste halvdel af verdens befolkning kun to procent af den globale formue tilsammen. 

World Inequality Report 2022 opdaterer billedet af en verden, der bliver mere og mere ulige.

Dataene, som er analyseret i rapporten, stammer fra den store World Inequality Database, som gennem de seneste knap tyve år har samlet data om indkomst, formuer og beskatning fra lande i det meste af verden.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024