Der kommer millioner af kunstige intelligenser og agenter

Det er, som om der er født et nyt væsen, der stadig er lille, umoden og tumler rundt og laver fejl. Vi ved, at den med tiden vil vokse sig overordentlig stor og meget kraftig, så vi holder den lille ny i snor og forsøger at opdrage den til at være en god samfundsborger. Men alle er lidt nervøse for, om vi i længden kan tøjle den. I 2024 vil den vokse hastigt.

Peter Hesseldahl

Techprognosen for 2024 starter selvfølgelig med AI. Det har længe været forudsagt, at AI vil være som elektricitet; en del af alle vores genstande og til stede overalt. Og ja, det er i udpræget grad den vej, det går. 

I dag tænker vi på kunstig intelligens som en særskilt funktion. Hvis man skal trække på algoritmens forbløffende evner til at levere svar, generere billeder og analysere data, skal man gå til særlige tjenester som ChatGPT, Google Bard, Midjourney og andre programmer, der leverer den slags. 

Men i et lidt længere perspektiv er AI snarere en generel kraft, der kan sætte skub i udførelsen af alle mulige digitale opgaver.  

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024