”Det må ikke blive Vesten mod resten”

Vesten må forstå, at mange i det globale syd ser os som delvist dobbeltmoralske vaccineegoister, og som nogle der ikke har holdt vores løfter i forhold til handel, bistand og klima, siger Ulrik Vestergaard Knudsen, vicegeneralsekretær i OECD. Han glæder sig over, at Indonesien har valgt OECD i stedet for BRICS-landenes klub.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau/Scanpix
Claus Kragh

Den gamle verdensorden er porøs og truet af sammenbrud. Og den nye verdensorden kan blive direkte fjendtlig over for Vesten, hvis ikke politiske ledere i Europa og USA forstår at skabe nye og mere ligeværdige samarbejdsrelationer med landene i det globale syd.

Sådan lyder det advarende budskab fra Ulrik Vestergaard Knudsen, der i rollen som vicegeneralsekretær i OECD med ansvar for organisationens globale relationer er en af Danmark førende geopolitiske tænkere og praktikere.

Hvis ikke vi er i stand til i Vesten at kigge indad for at få indflydelse udad, kan vi stå i en situation, hvor mange lande i resten af verden ender med at samle sig om, at den vestligt dominerede verdensorden skal ændres.

Ulrik Vestergaard Knudsen
Vicegeneralsekretær, OECD.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024