Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Forskere vil bremse aldringen og give os flere og sundere leveår

Når vi bliver ældre, får vi flere sygdomme og skavanker. I dag behandler vi hver sygdom for sig, men forskningen i aldring ser på, hvordan man kan holde cellerne så friske og intakte, at sygdommen ikke får grundlag for at udvikle sig. Dermed kan vi – forhåbentlig – leve både længere og sundere.

Morten Scheibye-Knudsen har ikke spist morgenmad, selvom det snart er middag. Han har kun fået sort kaffe. Sådan er det de fleste dage, Scheibye-Knudsen spiser ikke noget mellem kl. 20 og 12, og det har han ikke gjort i flere år. Til gengæld håber han at kunne holde sig ung nogle år længere.

Måske burde vi andre også klare formiddagen på tom mave. Morten Scheibye-Knudsen er læge og lektor ved Københavns Universitets Center for Sund Aldring, og han er en af verdens førende forskere i aldring. Han er ret sikker på, at jævnlige perioder med faste er med til at holde kroppens celler i god stand og dermed forhindre alderdommens mange skavanker og sygdomme i at få fat. Forklaringen vender vi tilbage til. 

Forskning i aldring – eller måske rettere sagt; i at forhindre aldring – lyder lidt som den årtusinder gamle drøm om at finde ungdommens kilde og nøglen til evigt liv. Men den moderne forskning i aldring handler ikke om at gøre os i stand til at leve i hundreder af år, men – i hvert fald i første omgang – om at holde mennesker sunde, raske og aktive i flere af de år, vi lever. 

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024