Fossile giganter presser Ørsted på havvindsmarkedet

Mens Ørsted bløder, er Europas store olieselskaber begyndt at rykke stadigt mere ambitiøst ind i havvindsbranchen. I modsætning til Ørsted tjener de penge på den fossile nutid. Og deres aggressive indmarch på markedet risikerer at skubbe selskaber som Ørsted helt ud, advarer en af bagmændene bag det danske vindeventyr.

Mads Nipper er formentlig ikke den eneste, der
tager sig til hovedet i Ørsted for tiden. Under Nippers ledelse er Ørsted gået
fra succes til dyb krise. Er dette manden, der kan vende skuden igen?
Mads Nipper er formentlig ikke den eneste, der tager sig til hovedet i Ørsted for tiden. Under Nippers ledelse er Ørsted gået fra succes til dyb krise. Er dette manden, der kan vende skuden igen?Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

2023 har budt på en kavalkade af skuffelser for Ørsted.

Røde tal på bundlinjen, en hastigt faldende aktiekurs og en politisk storm om aflyste vindprojekter på den amerikanske østkyst er blandt de mange negative historier, der gør, at en af dansk erhvervslivs store succeshistorier virker knækket.

Men bag historien om Ørsteds aktuelle krise gemmer sig ifølge eksperter en større historie om et havvindsmarked, der er i gang med at blive skævvredet af fossile giganter.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024