Dronning af det nye europæiske højre

Den højrenationale Marine Le Pen er fremtiden i fransk og europæisk politik. Hun er klar til at regere, selvom hun forventer modstand fra embedsværket. Hendes sejr er nærmest uundgåelig, siger politologen Arnaud Benedetti, der netop har udgivet en bog, der handler om, at Le Pen nu står ved magtens porte.

Foto: Thomas Padilla/AP-Scanpix-Ritzau
Claus Kragh

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har kastet EU ud i en dyb politisk krise, der kommer til at påvirke det europæiske samarbejde og dermed Danmark i år fremover. Krisen hedder Marine Le Pen.

Den 56-årige højrenationale politiske leder står efter 30 års politisk kamp ved porten til de mest magtfulde embeder i Den Franske Republik.

Det bliver skæbnesvangert for EU, der for Marine Le Pen er den politiske hovedfjende på samme måde, som det var det for hendes far, Jean-Marie Le Pen, da han i 1972 grundlagde partiet Front National, Den Nationale Front, der under Marine Le Pen har skiftet navn til Rassemblement National, National Samling, som led i en årtier lang modningsproces.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024