Hver femte mand og tiende kvinde har en lederpost i hverdagsdemokratiet

Der er meget stor vilje blandt danskerne til at tage en frivillig tjans som leder i en boligforening, idrætsklub, skolebestyrelse og andre små og store organisationer i hverdagen. Men der er stor forskel på mænd og kvinder; på hvor de lægger deres kræfter og på deres oplevelse af indflydelse. Kun en ud af fem ledere svarer ja til at have taget initiativ til at fremme diversitet i løbet af de seneste tre år.

Torben K. Andersen

Vi har i årtier hørt om den skæve kønsbalance i danske virksomheder med de mange mænd og kun få kvinder i bestyrelserne. 

Men hvordan ser det egentlig ud med kønsfordelingen på ledelsesfronten i danskernes nære hverdagsliv?

Tallene viser med en næsten chokerende tydelighed, at der findes et betydeligt kønsgab i toppen af magt- og beslutningspyramiden i samfundets folkelige og demokratiske organisationer og virksomheder. 

Jonas Keiding
Direktør i Tænketanken Mandag Morgen

Sidder mænd også primært på magten i bestyrelsen i fodboldklubben, boligforeningen, haveforeningen, spejderklubben, partiforeningen, skolebestyrelsen, teaterforeningen og de talrige andre såkaldte hverdagsdemokratier?

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024