McKinsey: Underprioritering af kvinders sundhed koster verden en billion dollar årligt

Fra forskning over diagnosticering til behandling af sygdomme er verdens sundhedssystemer historisk målrettet den normalvægtige, hvide mand, mens kvinder ses som en ‘anormalitet’, viser en rapport fra McKinsey. Kvinder bruger 25 procent mere af deres liv i sygdom end mænd, og det koster dyrt for verdensøkonomien. Men er det også tilfældet i Danmark?

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Andreas Baumann

Kvinder lever godt nok længere end mænd.

Men gennem livet er de oftere syge med forskellige lidelser som migræne, angst, PMS og depression. Derfor tilbringer de en større andel af deres liv ude af stand til at arbejde effektivt.

Sygeperioderne påvirker både kvinders livskvalitet og deres produktivitet på arbejdsmarkedet, i hjemmet og i samfundet generelt. Og derfor er det ikke alene surt for kvinder, men også for hele den globale økonomi. 

Den er et opgør med myten om, at kvinder skulle være sundere end mænd, fordi vi lever længere. Ja, vi lever længere. Men vi lever også 25 procent mere af vores liv med dårligt helbred.

Anna Frellsen
Direktør i Maternity Foundation.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024