Nyvalgte politikere undrer sig: Der er noget helt galt med den måde Folketingets arbejde er organiseret på

Det politiske arbejde er plaget af et utal af udvalg, hvor de fleste medlemmer ikke har tid til at komme, og hvor der ofte hverken finder reelle forhandlinger sted eller træffes vigtige beslutninger. Også lovgivningsarbejdet er forjaget. Vi giver ordet til de politikere, der har siddet kortest tid i Folketinget og undrer sig mest over arbejdsgangene. 

Foto: ft.dk

På side et i enhver håndbog om innovation står der, at nye øjne på det velkendte er afgørende for udvikling. Nye hoveder, der stiller de undrende og udfordrende spørgsmål.

Derfor er der grund til at lytte, når nyvalgte folketingspolitikere giver et billede af en arbejdsplads, der spænder ben for, at de kan levere god kvalitet.

Mandag Morgen har interviewet 11 af de folketingsmedlemmer, der efter valget i 2019 tog deres første skridt som folkevalgte på Christiansborg. Nogle bekymringer deler de, nogle gør de ikke, men fire observationer går igen i beskrivelserne af det politiske arbejde:

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024