Opgaver for milliarder skal flyttes ud af sygehusene

Sundhedsstrukturkommissionen fremlægger sine forslag til indretningen af fremtidens sundhedsvæsen tirsdag. Følger regeringen forslagene, kan de vende op og ned på sundhedsvæsenet og flytte opgaver for milliarder af kroner fra sygehuse til læger og andre aktører i det nære sundhedsvæsen. Regeringen planlægger lynforhandlinger efter sommerferien.

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau scanpix
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Opgaver for milliarder af kroner skal flyttes fra sygehuse ud til praktiserende læger, kommuner og andre aktører i det nære sundhedsvæsen. 

Det bliver den røde tråd i de omfattende anbefalinger på over 600 sider, som Sundhedsstrukturkommissionen tirsdag afleverer til regeringen. 

Vores vurdering er, at 30-40 procent af opgaverne på sygehusene kan flyttes ud.

Steen Dalsgaard Jespersen
Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen

Et af de helt centrale redskaber til at sikre denne gigantiske omlægning af det danske sundhedsvæsen vil efter Mandag Morgens oplysninger være en nytænkning af de økonomiske incitamenter, der i dag forhindrer en ambitiøs udflytning af opgaverne. 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024