400.000 udenlandske arbejdere gør Danmark og danskerne rigere
Håndværkeren Jakub fra Polen, den kinesiske it-specialist Wu og lægen Rahul fra Indien. De knap 400.000 internationale lønmodtagere i Danmark sætter turbo på den økonomiske vækst, øger danskernes velstand og forbedrer de offentlige finanser, viser ny analyse. Alene personer på beløbsordningen bidrager i snit med 408.000 kroner årligt i de offentlige pengekasser. Halvdelen af dem rejser hjem igen inden for fem år.
Torben K. Andersen
Politisk redaktørDet er en vild udvikling.
På få år er antallet af internationale lønmodtagere eksploderet i Danmark. De udgør i dag en rekordstor andel af de ansatte i landets virksomheder og i det offentlige velfærdssamfunds frontlinje.
Set fra danske virksomheders perspektiv er de mange internationale lønmodtagere en kæmpe gevinst, da de er en enormt vigtig kilde til at sikre den nødvendige arbejdskraft og er med til at holde gang i væksten i Danmark.
Jan Rose Skaksen
Forskningschef i Rockwool Fondens Forskningsenhed
Der er nu næsten 400.000 internationale lønmodtagere i beskæftigelse – svarende til 12 procent af beskæftigelsen. Det er syv gange så mange som for 30 år siden under Nyrup-regeringen og tæt på en fordobling siden 2015.