”Løftebruds-regeringen” er en myte

Gennem otte måneder har medier, kommentatorer og politiske modstandere bombarderet S og SF med løftebrudsbeskyldninger. Det har bidraget kraftigt til de to partiers massive vælger- og tillidskrise. Men løftebrudsanklagerne skyder langt over målet, viser Mandag Morgens omfattende kortlægning af S-SFs valgløfter. Ud af 315 fælles udspil er de 270 kommet med i regeringsgrundlaget, og 218 af dem har regeringen allerede taget initiativ til at gennemføre.

Sjældent har en regering været under så hård permanent beskydning i sit første leveår.

Gennem de sidste otte måneder er anklagerne næsten dagligt haglet ned over Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal i et omfang, der har medvirket til en historisk tillidskrise, en handlingssvækket statsminister og en så massiv vælgerflugt, at Socialdemokraterne i dag står til det dårligste valgresultat i 114 år.

Oppositionen, de politiske kommentatorer og avisernes lederskribenter har fremmanet et billede af de to partiledere som hr. og fru Løftebryder, der groft sagt har været nødt til at bryde næsten alle deres valgløfter for at kunne danne regering med De Radikale.

Login