10 trends for sociale investeringer i 2021

KOMMENTAR Det er svært at spå, især om en fremtid præget af coronakrisens uforudsigelige dønninger. Den Sociale Kapitalfond vover alligevel pelsen og giver her 10 uvidenskabelige men dog kvalificerede bud på trends, der vil kendetegne markedet for sociale impact-investeringer i 2021.

Placeholder image

Hvor bevæger impact investing-markedet sig hen? Hvilke trends aner vi i horisonten, og hvilke tendenser fra verden omkring os vil slå igennem i Danmark og Norden i den kommende tid? Og ikke mindst: Hvilke bevægelser kan vi selv skabe i arbejdet med at udnytte muligheder og overkomme udfordringer for sociale impact-investeringer?

Det er spørgsmål, som i forskellige varianter altid har været en fast del af de interne diskussioner i de 10 år, Den Sociale Kapitalfond har eksisteret: over frokostbuffeten (dengang, før covid-19, hvor vi kunne samles om sådan en), til Teams-møderne og i partnergruppen og bestyrelsen.

Og efter et vildt corona-år gik der her ved årets begyndelse for alvor sport i at komme med forudsigelser om, hvordan markedet for effektinvesteringer vil udvikle sig: Efter 2020, hvem tør så spå om 2021?

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører