EU satser på grøn omstilling – med gas

Grøn omstilling står centralt i den nye EU-Kommission af klimamæssige, økonomiske og industripolitiske grunde. Samtidig sikrer valget af hollænderen Frans Timmermans som klima- og energichef, at EU-toppen fortsat støtter import af russisk naturgas.

EU skal fortsat være ubestridt verdensleder, når det gælder den grønne omstilling, der er nødvendig for at bremse den globale opvarmning. Derfor vil den nye EU-Kommission allerede i foråret 2020 – 100 dage efter sin tiltrædelse 1. november – fremlægge en European Green Deal.

Det slog EU-Kommissionens kommende formand, tyskeren Ursula von der Leyen, fast, da hun fremlagde sit bud på sammensætningen af det nye kommissærhold. Kommissionens første kvindelige leder er konservativ og partikammerat med Tysklands kansler, Angela Merkel, og hun er fast besluttet på at levere den hidtil mest offensive klimapolitik, der er set fra EU-Kommissionen.

”Europa skal være verdens første klimaneutrale kontinent,” sagde Von der Leyen, da hun i sidste uge offentliggjorde sammensætningen af den nye EU-Kommission og ikke mindst tildelingen af arbejdsopgaver.

Login