Analyse af 
Simon Friis Date

Nu mærker vi konsekvenserne af den europæiske vaccine-fiasko

POLITIK OG VELFÆRD Det føles lige nu mærkbart værre at være EU-borger end amerikaner. For anden krise i træk. Aldrig har en beslutning truffet i Bruxelles haft så direkte, konkret betydning for EU-borgeres hverdag som udrulningen af vacciner. Det var ”Europas øjeblik,” sagde Kommissionen. Men Europa fejlede. Det er svært at forestille sig, at den europæiske vaccinefiasko ikke får politiske konsekvenser.  

Foto: Tom Brenner Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag i sidste uge gik et videoklip fra Tel Aviv i Israel viralt. Klippet viste en gruppe unge mennesker, der skålede i drinks, dansede på bordene og sang med på musikken på en solbeskinnet udendørsbar midt i byen. 

Jeg indrømmer, at jeg blev grebet af en vis misundelse og melankoli, da jeg sad ved min bærbare på hjemmekontoret og kiggede ind ad vinduet til den vaccinerede fremtid, hvor bartenderne godt nok stadig bærer mundbind og er opmærksomme på at minimere udveksling af vira, men hvor det offentlige liv er tilbage i al sin gakkethed.  

Kontrasten var stor, da jeg samme dag fulgte Nationalbankens præsentation af udsigterne for dansk økonomi. Budskabet fra nationalbankdirektør Lars Rohde var forsigtigt optimistisk. Når restriktionerne løftes, er der gode chancer for, at dansk økonomi kommer tilbage i gear, lød det. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024