Kommentar af 
Troels Ranis

Energiøen i Nordsøen er nødvendig for den grønne omstilling

Der er ikke behov for at sætte det storstilede projekt med en energiø i Nordsøen på pause, sådan som Kraka Advisory anbefaler. Det mener branchedirektør i DI Troels Ranis og professor Brian Vad Mathiesen, der understreger fordelen ved at placere Danmark centralt i Europas grønne omstilling.

Det er en fejl at tro, at der er behov for en pause, så der kan gennemføres flere analyser af beslutningsprocesserne omkring energiøen i Nordsøen. Det har Peter Mogensen, direktør i Kraka Advisory, opfordret til i Mandag Morgen.

Den grønne omstilling har behov for politisk mod og beslutsomhed, og det må man sige, at Folketinget har udvist med ønsket om at etablere en energiø. Danmark har nogle enestående vindressourcer i Nordsøen. Dem skal vi udnytte, hvis vi skal nå vores egne klimamål og hjælpe resten af Europa med omstillingen.

Kraka Advisory savner åbenhed i processen omkring energiø-projektet. Tænketanken mener, at den politiske proces er gået voldsomt stærkt – måske for stærkt. I hvert fald ønsker de, at projektet bliver sat på pause, mens vi tænker os om og tager en offentlig debat om øen i Nordsøen.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu