Aktionærer raser over sejr til banker

Et kontroversielt lovforslag rammer bankernes milliardindtjening på skjulte gebyrer fra investeringsforeninger. Det handler om principielt vigtige områder, såsom hvorvidt bankrådgiveren er en ægte rådgiver for kunden eller en sælger for banken. Men det ser nu ud til, at bankerne og investeringsforeningerne vinder en halv sejr. For lovforslaget ser ikke ud til at blive særligt vidtgående – og langt mindre vidtgående end f.eks. i Holland, hvor man har implementeret EU’s lovgivning på området. Dansk Aktionærforening og Forbrugerrådet Tænk er kritiske.

Mere end en halv million danskere med opsparing i investeringsforeninger står til fortsat at tabe på et nyt og kontroversielt lovforslag. Det samme gør kapitalsultne virksomheder, som ellers ville kunne få gavn af en stærkere dansk aktiekultur.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Aktionærforening, som raser over et nyt lovforslag, der skulle gøre op med de skjulte gebyrer, som bankerne modtager, hver gang de ”sælger” en investeringsforening til kunderne. Opgøret med de givtige gebyrer er ikke vidtgående nok, lyder kritikken.

Sådan står fronterne i et opgør om milliarder i bank- og investeringsforeningsverdenen. Den 9. februar sendte Finanstilsynet et lovforslag i høring, der gerne skulle tage hånd om bankernes skjulte gebyrer for investering i investeringsforeninger.

Login