En ambitiøs plan for klimaforandring

Selvom USA’s præsident Barack Obamas nye klimaplan ifølge Paul Krugman absolut ikke er nok til at redde kloden, så er den et skridt i den rigtige retning. Skridtet kan endda tages for ganske få midler, skriver professoren i denne uges Globalt udsyn.

For nylig havde jeg en diskussion med en person, der var skuffet over Barack Obama: Præsidenten havde ikke, beklagede personen sig, levet op til de høje forventninger, som hans støtter har til ham. Mit svar var tilsyneladende overraskende: Jeg bliver gladere og gladere for Obama, efterhånden som han bevæger sig gennem sin anden periode.

Naturligvis er du skuffet, hvis du troede på, at højtravende retorik ville kunne reformere det politiske miljø – eller hvis du troede, at Obama alene ved hjælp af sin viljestyrke, ville kunne overbevise skøre højrefløjs-politikere om at søge ind på midten. Den købte jeg aldrig. Jeg var faktisk lettere irriteret over de inspirerende taler, fordi de indikerede, at Obama ikke forstod den opgave, han stod over for.

Det, der i stedet betød noget, var de konkrete bedrifter, der over tid ville forme et bedre Amerika. Og det har Obama i sidste ende leveret. Sundhedsreformen virker, og mængden af modstandere skrumper.

Login