Analyse: Fire vidt forskellige scenarier for tiden efter corona

Bliver coronakrisen blot en forbipasserende storm, en lejlighed for virksomheder til at tage medansvar i samfundet, Kinas store chance for at rykke magtbalancen østpå eller et tragisk sammenbrud af internationalt samarbejde og et langvarigt økonomisk kollaps?

I den tiltagende strøm af scenarier fra myndigheder og tænketanke er den globale konsulentvirksomhed Deloittes fire scenarier for det videre forløb af coronakrisen blandt de mest interessante.

Rapporten ’The world remade by COVID-19 – Scenarios for resilient leaders’ er klassisk, solidt scenariearbejde. Der arbejdes med en relativt kort horisont, omkring tre år. 

I forbindelse med scenariearbejdet har Deloittes egne eksperter allieret sig med en stribe af de mest erfarne fremtidsforskere i verden. Blandt dem er Peter Schwartz, Stewart Brand og Kevin Kelly, der i høj grad har udformet den moderne scenariemetode. Faktisk var en stor del af teamet bag de nye scenarier også med til at udforme de visioner, som Steven Spielberg brugte i filmen ’Minority Report’.

Login