Bestsellers indre revolution

CIO i Bestseller Pernille Geneser var både omkring København, London og Berlin, før adressen for de to tech-startups Neocles og Fashiontrade blev fundet. Valget faldt på Amsterdam. Her er det let at rekruttere de medarbejdere, som er svære at finde omkring Bestsellers hovedkontor i Brande eller den nærmeste større uddannelsesby, Aarhus. Pernille Geneser vil ikke afvise, at hun kunne finde de samme kompetente folk i Danmark. Men Amsterdam huser et stærkt teknologi- og IKT-miljø, som allerede for to år siden tiltrak Bestsellers e-handelsafdeling. Og de to nye startups rykkede ind i samme bygning. E-handelsafdelingen rykkede selv i sin tid fra Brande for at få lettere ved at rekruttere nye folk. ”I Amsterdam har vi adgang til de kompetencer, vi har brug for, og kvaliteten er høj. Byen er multikulturel og nem at flytte til. Det er også et plus, at vi fysisk er lidt væk fra Bestseller, når vi skal bygge to selvstændige tech-firmaer op,” siger Pernille Geneser, der ud over titel af CIO er bestyrelsesmedlem i Neocles og startup-CEO i Fashiontrade. Særligt sidstnævnte selskab rummer potentiale for at revolutionere hele modebranchen – inklusive Bestsellers egen etablerede forretning.

Pernille Geneser, CIO i modekoncernen Bestseller, var egentlig på udkig efter noget software, der kunne opgradere det gamle handelssystem med koncernens tøjbutikskunder. Men CIO’en kunne ikke finde noget på markedet, der levede op til behovet, og hun gik derfor selv i gang med at udvikle et stykke skræddersyet software til den globale modevirksomhed sammen med partneren John Scully. Resultatet hedder Neocles, og er i dag et joint venture mellem Bestsellers adm. direktør, Anders Holch Povlsen, og Neocles adm. direktør, John Scully.

Neocles residerer til daglig i Amsterdam langt fra moderkoncernen i Brande. For i den hollandske hovedstad er det lettere at rekruttere de medarbejdere, der kan digitalisere modebranchen. I Amsterdam deler Neocles adresse med Bestsellers egen e-handelsafdeling og den nye tech-baby Fashiontrade, der ligeledes er rykket hertil pga. den gode adgang til it-kompetente medarbejdere.

Neocles udgør i dag en selvstændig forretning, der giver overskud, og som er godt i gang med at opbygge en solid kundeportefølje. En af de store kunder er Bestseller, som har fået dækket det oprindelige behov for et nyt digitalt værktøj. Men Neocles er også et innovativt stykke software, som andre modemærker bruger på deres rejse imod at digitalisere en branche, der traditionelt har haft store udfordringer med at omstille sig og udnytte de digitale muligheder.

Login