Blå partier spiller hasard med 100 mia. velfærdskroner

Ingen partier i blå blok har et gennemarbejdet og veldokumenteret bud på en ny sygehusmodel, selv om debatten om regionernes snarlige død har stået på i ti år. Nu har partierne 50 dage til at finde på en sygehusmodel, der skal erstatte regionerne og levere bedre sundhed for over 100 mia. kr.

Vi betaler gladeligt milliarder af kroner i skat for at have et sundhedsvæsen i top. Sundhed er det højest prioriterede tema blandt vælgerne på tværs af alle politiske partier.

Det er måske ikke så overraskende. Hvert år er der 70 millioner behandlinger i sundhedsvæsenet, lige fra en hurtig konsultation hos den praktiserende læge til den langvarige indlæggelse på sygehuset om liv eller død.

Men nu er der skabt dyb usikkerhed om, hvordan sundhedsvæsenet skal styres fremover. Partier i blå blok presser på for at nedlægge regionerne og lægge ansvaret for sygehusene over på staten. Men de er ikke enige om, hvilken sygehusmodel der i givet fald skal afløse regionerne og dermed overtage et budget på over 110 mia. kr. og ansvaret for over 130.000 ansatte.

Login