Bløde vikinger er fremtidens ledere

De senere år har både erhvervslivet og den akademiske verden i stigende grad fattet interesse for den særlige nordiske ledelsesform; en blød, inddragende og uddelegerende form for ledelse, hvor arbejdsmiljøet er præget af en kort magtdistance, en høj grad af kommunikation og ditto tillid. Den særlige ledelsesstil hænger tæt sammen med en generel kulturel særegenhed i Norden, der blandt andet har manifesteret sig i udviklingen af velfærdsstaten. Nordisk ledelse har en række fordele. Blandt andet bidrager flade hierarkier til idéudvikling i virksomhederne og letter implementeringen af nye tiltag, og det humanistiske værdisæt, som ledelsestilgangen bygger på, gør det lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

En stille junidag i år 793 lagde to langbåde med dragehoveder til ved den lille ø Lindisfarne ud for Englands kyst, og 200 bevæbnede mænd med ”skæg og hår som hedninge” strømmede ud på stranden.

"Aldrig før har Storbritannien været udsat for en sådan terror, som vi nu har oplevet fra denne hedenske race,” skrev munken Alcuin om det blodige angreb, der markerede begyndelsen på vikingetiden.

I de følgende 300 år kom nordboerne igen så mange gange, at vikingekongen Svend Tveskæg blot behøvede lægge sine skibe til ud for en by på De Britiske Øer, før de skræmte indbyggere betalte ham.

Login