Borgmestre: Mediernes krise rammer provinsen dobbelt

Lokalpressens nedtur er et demokratisk problem i mange kommuner, fordi lokaldemokratiets vagthund bliver tandløs. Men værre er det, at de landsdækkende medier heller ikke interesserer sig for livet i provinsdanmark – medmindre det går skidt. Det giver et skævt mediebillede, klager borgmestre.

Engang havde enhver by med respekt for sig selv et stærkt lokalt dagblad, der stillede kommunalpolitikerne til ansvar, var borgernes naturlige kilde til nyheder og lokalsamfundets platform til debat. Sådan er det ikke længere.

Mange lokale og regionale dagblade eksisterer godt nok stadig – ikke mindst takket være en årlig statsfinansieret mediestøtte på hundredvis af millioner – men de fleste er kun en skygge af sig selv med nogle få tusinde tilbageværende abonnenter, dalende annonceindtægter og ingen umiddelbart vej ud af indtægtskrisen.

Annonceindtægterne finder i stigende grad vej til webgiganter som Google og Facebook, og indtjeningen på abonnementer svinder, i takt med at dødsannoncerne tikker ind, som en af de galgenhumoristiske vittigheder om lokalmediernes aktuelle udfordringer lyder.

Login