Britisk ekspert: Sats på produktion, Danmark!

Hvem end, der vinder valget på torsdag, bør Danmarks nye statsminister satse mere på produktionsindustrien. Det siger den britiske erhvervsekspert Peter Marsh, der peger på, at der er brug for at gøre produktionserhvervene mere sexede og fremhæve dem i offentligheden for den værdi de har for landets konkurrenceevne. I dag er der alt for lidt viden og fokus på, hvad produktionserhvervene gør for Danmarks økonomi og konkurrenceevne. Det skal der gøres op med, siger Marsh.

”Hvis jeg var statsminister i Danmark, ville jeg gøre produktionserhvervene til en langt mere afgørende del af min politiske strategi.”

Sådan lyder opfordringen til Danmarks kommende statsminister fra den britiske erhvervsekspert Peter Marsh, der er tidligere erhvervsredaktør på Financial Times og manden bag bogen ”The New Industrial Revolution: Consumers, Globalization and the End of Mass Production.

Peter Marsh peger på, at produktionserhvervet godt nok er rykket op ad den politiske dagsorden de seneste år, men der er stadig et langt sejt træk tilbage, hvis produktionssektoren efter årtier i periferien af dansk vækstpolitik igen skal blive en vindersag. Det er vigtigt både for den danske økonomi og konkurrenceevne, og derfor skal der fra politisk hånd arbejdes for at få produktionsvirksomhederne ind i centrum af vækstdebatten.

Login