Brøler risikerer at koste 350 mio. kr. om året til dansk vækst

Danmark risikerer at gå glip af et årligt beløb i størrelsesordenen 350 mio. kr. til erhvervsfremme fra EU’s strukturfonde, hvis udmøntningen af midlerne kommer til at foregå fra en national bestyrelse, som et forenklingsudvalg har foreslået. Det viser et svar fra EU-Kommissionen. Regeringen har endnu ikke henvendt sig med detaljerne i den nye model, så det er uvist, om EU vil godkende den.

(Opdateret klokken 17:20 med skriftlige kommentarer fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og klokken 19:20 med kommentar fra Benny Engelbrecht (S)).

Regeringens planer om et forenklet og reformeret erhvervsfremmesystem ramler nu ind i nye vanskeligheder, som formentlig kunne have været undgået.

Ifølge nye oplysninger har de danske myndigheder nemlig ikke afstemt væsentlige dele af forslaget til et forenklet system med EU-Kommissionen, før erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på vegne af regeringen i slutningen af april tog hul på forhandlingerne om et nyt erhvervsfremmesystem med Folketingets øvrige partier.

Login