Byggebranchen skal være motor for bæredygtighed

Den danske byggebranche lider stadig gevaldigt under efterdønningerne af finanskrisen, og samtidig slår globaliseringen for alvor igennem, så udenlandske firmaer presser de danske. Men der er en fremtid for dansk byggeri, hvis branchen satser offensivt på at blive en bæredygtig frontløber, lyder det nu fra regeringen, der i fredags præsenterede sin byggepolitiske strategi. 32 politiske initiativer skal skabe bedre rammer for vækst og konkurrence og skubbe dansk byggeri til at skabe sig “en global styrkeposition inden for bæredygtigt og effektivt byggeri,” som det hedder i strategien. “Med bæredygtigt byggeri kan vi ikke alene mindske vores affaldsmængde og ressourceforbrug. Vi kan også gøre byggeriet til en decideret motor for bæredygtighed,” siger klima-, energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Hvis samfundet i fremtiden skal være bæredygtigt, kræver det, at de, der bygger vores huse og byer, bliver bæredygtighedens stormtropper. Bygninger står for 30-40 pct. af det samlede energiforbrug i Danmark, og byggeriet genererer 39 pct. af den samlede mængde affald. Derfor vokser de politiske krav til byggeriet og skubber på for en grønnere byggesektor.

Senest har den danske klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) udnævnt byggeriet til samfundets ”motor for bæredygtighed” i anledning af regeringens nye byggepolitiske strategi, der blev præsenteret i fredags.

Med bæredygtigt byggeri kan vi ikke alene mindske vores affaldsmængde og ressourceforbrug. Vi kan også gøre byggeriet til en decideret motor for bæredygtighed,siger ministeren og uddyber:

Login