Chef, lad være med at gå i vejen for dine medarbejdere

Medarbejdere er ofte mest produktive, når deres chefer ikke blander sig, skriver Robert I. Sutton, ledelsesprofessor ved Stanford University. Her er, hvad chefer og medarbejdere kan gøre for at nå dertil.

TID TIL LEDELSE: Mandag Morgen bringer hen over påsken nogle af de bedste indlæg fra vores ledelsessider gennem det seneste år. Vi håber, at de kan klæde dig på til at udføre en af verdens aktuelt sværeste og vigtigste opgaver: at lede din organisation, dit team – eller måske bare dig selv – godt igennem krisen. Ugebrevet udkommer igen 20. april.

Kloge chefer ved, at den bedste ledelse nogle gange er fraværet af ledelse.

Desværre er de færreste chefer så kloge. De forstår ikke, at der er tidspunkter, hvor de skal udstikke ordrer, styre samtalen og udtrykke håndfaste holdninger. Og så er der tidspunkter, hvor de skal være mindre selvsikre, spørge til andres meninger, lytte og observere i stilhed – og lade være at blande sig.

Når chefer ikke rammer den rigtige balance, går det ud over medarbejdernes præsentationer og kreativitet, og deres indsats og engagement mindskes. Når chefer rammer balancen, så vinder alle.

Login