Computere hyrer medarbejdere

Computere ansætter timelønnede i stadig flere amerikanske virksomheder. Det sker ud fra Big Data, analyser af store mængder data om nuværende og tidligere medarbejdere. Computerne ansætter bl.a. mere stabile medarbejdere.

I den amerikanske virksomhed Xerox ansætter computere alle nye medarbejdere til virksomhedens call-
centre. Det sker på baggrund af en 30 minutters test, der screener ansøgernes personlighed og deres reaktion på typiske job-scenarier.

Ud over testen bearbejder Xerox’ computere også en lang række andre data om den enkelte ansøger. Målet er at ansætte personale, der bliver så længe i virksomheden, at investeringen i oplæring på ca. 30.000 kr. når at tjene sig hjem.

Her skiller en enkelt faktor sig ud. På baggrund af data fra tidligere ansatte ved Xerox, viser det sig, at medarbejdere, der bor langt væk fra deres arbejdsplads, oftere siger hurtigt op, end medarbejdere, der bor tæt på. Ud fra bl.a. den oplysning opdeles ansøgerne i røde, gule og grønne bunker. Xerox ansætter stort set kun ansøgere fra den grønne bunke, og det har reduceret de hurtige opsigelser med omkring 20 pct.

Login