Corona-innovation med speederen i bund

ANALYSE: Siden coronakrisen ramte Danmark, er en lang række digitale initiativer til at finde løsninger dukket op. De mange websites og arbejdsgrupper, der samler eksperter inden for sundhed, læring og it, har det tilfælles, at de arbejder med den tilgang til innovation, vi kender fra startupmiljøet: lynhurtigt, selvorganiserede og i tæt samspil med brugerne.

Skal man sige noget positivt, så har kriser en evne til at bringe det bedste frem i mange mennesker, som, fordi omstændighederne skifter, får lejlighed til at bringe deres værdifulde evner og gode ideer på banen.

De traditionelle løsninger og vante måder at organisere sig på, som indtil for nylig fungerede, er pludselig blevet utilstrækkelige – hvorimod en ny generation af løsninger og organisationer, der længe har spiret, men ikke helt har været modne til at slå igennem, nu rykker frem og finder deres plads i fremtiden.

Det ses måske tydeligst inden for e-læring og digitale sundhedsløsninger. I løbet af få dage er en lang række websites og portaler dukket op, som samler de bedste løsninger og gør dem tilgængelige for lærere og elever og for læger og patienter.

Login