I dag får Danmark Eksportkanonen

I eftermiddag præsenterer handels- og europaminister Nick Hækkerup Danmarks Eksportkanon. Den indeholder de 30 største eksportbedrifter siden 1989, og skal inspirere flere virksomheder til at eksportere mere.

”Danmark er afhængig af virksomheder, der tør tage skridtet ud i verden. Vi har en masse virksomheder, der ikke eksporterer, selv om de har potentialet til det, og med eksportkanonen får de 30 konkrete eksempler på, hvordan de kan komme i gang,” siger Nick Hækkerup.

Danmarks Eksportkanon fortæller historien om dansk eksport siden 1989.

Det er Udenrigsministeriet, der har bedt Mandag Morgen om at identificere og samle de største danske eksportsucceser.

Sammen med et uafhængigt udvalg af eksperter og erhvervsfolk har Mandag Morgen valgt først 50 semifinalister og senere de 30 endelige virksomheder til kanonen blandt mere end 300 kandidater, der blev indstillet, da der var åbent for nomineringer i maj og juni.

Læs mere om Danmarks Eksportkanon her

Hyldest og inspiration

Mandag Morgens chefredaktør, Bjarke Møller, vil endnu ikke afsløre, hvem af de 50 virksomheder der er med i den endelige kanon. Men han fortæller, at Mandag Morgen og kanonudvalget har lagt vægt på at tegne et bredt billede af dansk eksport.

Foruden portrætter af de 30 udvalgte virksomheder samler Danmarks Eksportkanon 90 konkrete læringer fra deres eksportsucceser. Kanonen fejrer således både de enestående præstationer og tjener som inspirationskatalog for nye og kommende eksportvirksomheder.

”Eksportkanonen henvender sig til erhvervsledere, der endnu ikke er gået i gang med at eksportere, men som forhåbentlig lader sig inspirere af de 30 virksomheder, vi hylder,” siger Bjarke Møller.

Kanonen bliver præsenteret i Den Gamle Børsbygning i København klokken 14-17 i dag.

Du kan kommentere Eksportkanonen på Twitter ved at bruge #eksportkanon.

Danmarks Eksportkanon kan downloades her på siden fra i dag kl. 16.10.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu