Danmark skal være verdensmester i sund vækst

Danmark skal være et af verdens førende lande på det boomende globale marked for sundheds- og velfærdsløsninger. Mandag Morgen kan i dag offentliggøre regeringens nye ambitiøse vækstplan med 23 konkrete initiativer, der skal øge eksporten for milliarder af kroner, skabe nye arbejdspladser og sikre patienterne bedre behandling. Byggeriet af de nye supersygehuse får en hovedrolle i den nye vækstplan. Det skal give Danmark et internationalt udstillingsvindue for avanceret sygehusbyggeri. Der skal også luges ud i bøvlede regler for at fremme klinisk forskning. Offentlig-privat samarbejde skal styrkes. Og danske virksomheder skal være med til at bygge nye sygehuse i Kina og andre vækstlande. Den nye vækstplan bliver modtaget meget positivt af sundheds- og velfærdsindustrien.

Regeringen vil gøre Danmark til et af verdens førende lande på det eksploderende globale milliardmarked for sundheds- og velfærdsløsninger. En ny ambitiøs vækstplan med 23 konkrete initiativer skal ruste danske virksomheder i kampen om markedsandele, skabe nye arbejdspladser og sikre patienterne bedre behandling.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder ser den nye plan som en historisk satsning og med store perspektiver for danske sundheds- og velfærdsvirksomheder.

“Hensigten er at udnytte et område, hvor Danmark har et kæmpemæssigt potentiale, fordi vi er blandt de fremmeste i verden. Vi har i forvejen nogle succesrige sundheds- og medicoindustrier, der sigter mod et af de markeder i verden, hvor væksten er størst som følge af voksende middelklasser, der bliver mere og mere forkælede, og som får flere og flere kroniske sygdomme, de skal behandles for,” siger Bertel Haarder til Mandag Morgen.

Login