Danmarks nye klimaminister er en skarp grøn realist

Lars Aagaard er for den brede offentlighed en overraskelse som ny klimaminister. Men han har i 15 år været en af de helt centrale aktører i Danmarks grønne omstilling. Han er en ilter kommunikatør, der er gået så langt som at kalde Danmarks gaskøb fra Rusland for ’fredsskabende’.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Den grønne omstilling spiller en central rolle for SVM-regeringen. Både fordi vælgerne kræver klimahandling, og fordi det grønne erhvervsparadigme er blevet omdrejningspunktet i store dele af produktions-Danmark.

Der er i erhvervslivet – både på arbejdsgiver- og lønmodtagerside – vilje til at satse grønt, så længe det styrker konkurrenceevnen, gavner indtjeningen og sikrer beskæftigelsen.

Samtidig er der hos de tre regeringspartier, Socialdemokraterne, Venstre og Moderaterne, bred enighed om, at klimatunge sektorer som cementproduktion og landbrug skal være grønnere, men at de omvendt skal skærmes for grønne krav i et omfang, der gør, at de fortsat har en fremtid i Danmark.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024