Danmarksmester i vækst

Sten Verland, partner i Sunstone Capital, er en sjælden dyreart i den danske erhvervsfauna. Der er ikke meget i dansk biotek, som han ikke har haft berøring med – som iværksætter, investor eller bestyrelsesmedlem. 25 selskaber har han været med til at skabe. Hemmeligheden bag hans succes er hans personlige drive og stærke globale netværk. Mandag Morgen går tæt på en af Danmarks dygtigste vækstmagere.

På Institut for Medicinsk Mikrobiologi på Panum-instituttet kæmper tre unge og lovende forskere om det samme lektorat. Vi er tilbage i fattigfirserne, og faste stillinger hænger ikke på træerne, heller ikke i universitetsverdenen.

Sten Verland får ikke jobbet. Verland, der er biolog og ph.d., vælger i stedet at rykke fra lønmodtagertilværelsen i det offentlige og over i det private erhvervsliv. Han bliver gennem sit netværk opdaget af erhvervsmanden Erik Kromann og får ansættelse som udviklingsansvarlig i Scanpharm.

Her kommer han med sin chef til sine første internationale forhandlinger. Scanpharm har brug for licensaftaler, så virksomheden kan udvikle sine produkter. Licenserne forhandles hjem fra Irland og USA. Det hårde forhandlingsarbejde får noget til at falde på plads i hovedet på Sten Verland:

Login