Top-iværksættere: Vi skal have Elon Musk til Danmark

Regeringens Iværksætterpanel lancerer den 25. september sit bud på, hvordan Danmark bliver verdensmester i vækst og iværksætteri. Med knap 20 forslag til emnerne finansiering, talent og kultur går panelet markant længere end regeringens udspil i sidste uge.

Der er tænkt stort denne gang. Og større end tidligere. Når regeringens Iværksætterpanel om tre uger fremlægger sit katalog af løsninger for Danmark som iværksætternation, så er ambitionen ikke kun det muliges kunst her og nu. Det er en tretrinsraket, hvor panelet afdækker, hvad det ultimativt kræver.

Første del af udspillet består af en række konkrete forslag til finanslov 2018 – i tråd med det, VLAK-regeringen kom med i sidste uge, bare langt mere ambitiøst. Den anden del er en større pakke af initiativer, der uden hensyntagen til den aktuelle regering og politiske flertalsmuligheder slår fast, hvad panelet mener, der yderligere er brug for de næste par år for at sikre talentmassen og hele det økonomiske fundament. Målet er, at man denne gang skal lykkes med at gøre Danmark til verdensmester i vækst og iværksætteri.

”Det er super fedt, at regeringen har lyttet til os. Vi kan genkende mange ting i deres iværksætterudspil. Men vi er mere ambitiøse end det. Vi kommer med mange flere forslag,” siger Tommy Ahlers, formand for regeringens Iværksætterpanel, investor og manden bag firmaerne Podio og Zyb og dommer i DR-programmet Løvens Hule.

Login