Danske virksomheder mangler sult efter vækst

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skal skabe mindst 3.728 nye fuldtidsstillinger i Danmarks stagnerende lag af mellemstore virksomheder, hvis han skal indfri sin målsætning om, at Danmarks skal have 32 flere virksomheder med over 1.000 ansatte i 2020. Det viser en ny analyse fra Mandag Morgen, der kortlægger Danmarks helt store vækstudfordring: Alt for få danske smv’er vokser sig store. Der er således ikke skabt én eneste ny dansk virksomhed de sidste 20 år, der er vokset til over 1.000 medarbejdere. ”Sulten efter at udvikle store virksomheder, skal nok være noget større, end vi ser i dag,” erkender Troels Lund Poulsen, som lover politiske initiativer, der gør, at vores vækstvirksomheder får mere mod på at blive og vækste i Danmark.

Marianne Stig Hansen er af en særlig støbning. Det, hun har opnået i dansk erhvervsliv, har ingen iværksættere i Danmark i nyere tid gjort hende efter. Sammen med sin eksmand, Torben Hansen, har hun skabt den seneste store virksomhed i Danmark med mere end 1.000 ansatte: Bruger - Hjælper Formidlingen, BHF, der leverer hjælp og pleje til børn og voksne, der har behov for støtte på grund af en funktionsnedsættelse eller psykiske og sociale vanskeligheder.

”Virksomheden er bygget op omkring et personligt behov og et brændende ønske om at få det dækket,” siger Marianne Stig Hansen.

Som mor til to børn med muskelsvind havde hun selv et akut behov for hjælp i hverdagen, et indgående kendskab til markedets mangler og et stort ønske om at hjælpe andre i samme situation, da hun sammen med sin eksmand etablerede BHF for 20 år siden. Se tekstboks.

Login