Danskerne ser mere positivt på EU

Danskerne er det seneste halve år blevet noget mere positive overfor EU og unionssamarbejdets fremtid, viser ny måling fra EUs statistiske kontor, Eurobarometer.

Andelen af danskere, der er positive overfor EU er steget fra 32 til 42 pct. på et halvt år. Det viser den halvårlige statusundersøgelse fra EUs statistiske kontor, Eurobarometer.

EU

Eurobarometer har spurgt danskerne - og indbyggerne i de øvrige EU-medlemslande - en lang række spørgsmål, der på forskellige områder måler befolkningens tilfredshed og forventninger til EU. Spørgsmålene indgår i den halvårlige omfattende undersøgelse Standard Eurobarometer, hvor der også stilles en lang række andre spørgsmål, der gør det muligt at sammenligne medlemslandene på tværs af landegrænser på utallige parametre.

Standard Eurobarometer er blevet udarbejdet siden 1974 og bliver i dag gennemført ved omkring 1.000 personlige interviews pr. medlemsland.

 

Forrige artikel Foreningsidræt hjælper børn i udsatte boligområder Foreningsidræt hjælper børn i udsatte boligområder Næste artikel Analyse kortlægger forældres valg af folke- eller privatskole