Historien i tal

De 100 mest brugte ord i Mandag Morgens artikler

Mandag Morgen har kigget på alt artikelindhold siden 2009 og er kommet til interessant samling af ord, der siger noget om ugebrevet såvel som de sidste 10 år.

Thor Steen Larsen

Har du nogensinde tænkt over hvad de meste brugte ord er i Ugebrevet Mandag Morgen? Hvis ja, i andledningen af Mandag Morgens 30-års-jubilæum, så led ikke længere. Hvis nej, så se stadig med nedenunder.

Mest brugte ord sorteret efter hyppighed i alle Mandag Morgens artikler, 2009-2019. Jo højere skriftstørrelse, jo flere forekomster.

Erhvervslivet spiller en hovedrolle i Mandag Morgens ugebreve. Hele 15.783 gange har man de seneste 10 år kunne læse ordet virksomheder i artikler på mm.dk. Det næsthyppigste ord, EU, er at finde 12.494 gange, mens Mandag Morgens journalister 7.544 gange har omtalt regeringen. Andre meget brugte ord er vækst (5.743), udvikling (5.782), globale (5.951), arbejde (4.384) og mennesker (3.756). Optællingen er foretaget i Mandag Morgens digitale indhold siden 2009. De mest almindelige danske ord (f.eks. der, er, har) er sorteret fra.

Kilde - Mandag Morgen

Fra Tænketanken Mandag Morgen læs også

Forebyggelse for danskere – mellem broccoli og bajere. Tænketanken har igennem de seneste ti år jævnligt spurgt danskerne om deres grundlæggende syn på sundhed og forebyggelse. Den seneste analyse viser, at flere er blevet skeptiske overfor det store fokus på sundhed. 6 ud af 10 er enige i udsagnet: “Samfundet er præget af sundhedshysteri.” Læs analyse her.

Ungdommen handler ikke kun om at blive duelig arbejdskraft, men også om at udvikle sig til et helt menneske. Sådan indleder tænketanken sammen med Bikubefonden deres kortlægning af udsatte unges udfordringer, og hvad samfundet kan gøre for at færre unge ender på kanten af samfundet. Læs undersøgelsen her.

Danskerne forbinder kultur med de traditionelle kulturinstitutioner. Rapporten ‘Mellem ballet og biografer – kultur ifølge danskerne’ afdækker danskernes holdning til kultur og kulturpolitik. Analysen er gennemført af Tænketanken Mandag Morgen for Altingets kulturpolitiske netværk. Læs rapporten her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu