Den kinesiske stat vs. techgiganterne: 3 – 0

Den kinesiske regering fortsætter den hårde kurs over for techgiganterne. Det giver industrien enorme tab, og indgrebene har rystet den globale finansverdens tillid til at investere i Kina. Men det er en pris, præsident Xi tydeligvis er villig til at betale for at kunne holde kontrol med udviklingen.  

Placeholder image
Den kinesiske regering har gjort det klart for techindustrien, hvem der bestemmer i et kommunistisk land. 

Kinesiske forældre går ekstremt højt op i at give deres børn en god uddannelse. Eksaminerne, der giver adgang til de bedste skoler, er et benhårdt udskilningsløb, og hvis man har råd, poster familien gerne penge i ekstraundervisning. 

I de senere år er online-uddannelse og tutoring blevet en betydelig industri i Kina, og et af de områder, som placerer kinesisk teknologi stærkt internationalt – blandt andet fordi man ved hjælp af kunstig intelligens kan tilpasse undervisningen præcist til den enkelte elev.  

Under corona tog væksten i edu-tech for alvor fart. De tre største kinesiske selskaber på området er blevet børsnoteret i New York og har tiltrukket milliardinvesteringer, også fra udenlandske kapitalfonde som Blackrock og Softbank.  

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører